Søkemotor optimalisering - Værstasjon Tranby Alt om været lokalt i Lier og Vestmarka

Go to content

Søkemotor optimalisering

Annet

Installer Google verktøylinje - GRATIS verktøy
Du innstallere Google sin vertøy linje på http://toolbar.google.com/intl/no/.

Her kan du blant annet finne PageRank som er en verdi Google gir til en nettside med verdi fra 0 til 10. Jo høyere PageRank verdi, jo større sannsynlighet for at nettsiden kommer høyt opp på nettsøk. En annen ekstern PageRank side er http://www.prchecker.info/check_page_rank.php. Her kan du legge til en PageRank knapp på siden din.

Her finner du Hurtigbufret side som er et av hurtigvalgene under PageRank. Hurtigbufret side hviser når Google sine roboter sist var inne på siden og viser hva de så da.

I tillegg finner du også Bakoverkoblinger under hurtigvalgene til PageRank. Den viser hvilke nettsider som linker til din side (den du er inne på).


Installer Alexa verktøylinje - GRATIS verktøy
Du installere Alexa sin vertøy linje på http://alexa.com/site/download.

Denne måler nettrafikken til alle som har lastet ned verktøylinjen og gir den er ranking uavhengig av Google. Hvis du besøker min side med denne innstalert, blir det målt og vil bedre min ranking. Den viser rankingen på den siden du er inne på.
Du finner også Site info som gir info om når siden ble opprettet, hvor mange og hvilke nettsteder som lenker til nettstedet, kontaktopplysninger mm.


Hvordan sjekke om søkemotorene finner sidene dine -GRATIS verktøy
Du kan bruke Hurtig bufret side eller skrive i søkefeltet på søkemotoren:

site:domenenavn.no  

For mitt nettsted blir det feks: site:tranby365.net


Google Webmaster Tools - GRATIS verktøy
Du installerere en kode på nettstedet ditt og du får tilgang til et nyttig verktøy.  Du finner Google Webmaster Tools kun i engelsk versjon.

Her får du tilbakemelding fra Google på nettsiden din om:

  • Hvilke av dine nettsider som er inkl hos Google.

  • Hvilke feil Google finner på nettsiden diin.

  • Du kan melde fra hvis du har byttet webadresse.

  • Du kan legge til site map for siden din.

  • Du finner søkefrasene som lister din nettside.

  • Hvilke sider som lenker til deg.

  • Du kan fortelle hvor ofte Google skal sjekke siden din for endringer.

  • Du ser hvor raskt siden din hentes inn i nettleseren.


Pluss mye mer, så et nyttig diagnose verktøy for nettsiden din.


Søkemotor simulator/ Spider simulator - GRATIS verktøy

Mye av innholdet på en nettside behøver ikke å være synelig for en søkemotor. Det kan feks være FLASH, bilder (logo), javascript eller lignende som ikke lar seg lese av søkemotorene. Det finns flere slike programmer som lar deg se hva søkemotorene ser på nettsiden din. Med det mener jeg analyse på innholdet på nettestedet i form av TITLE, DESCRIPTION, KEYWORD tags, LINKS mm. Alternativt kan du kopiere innholdet over i Notepad for så for du også sett hva som kan leses av robotene.

Her er noen Spider simulator programmer som kan anbefales:Google Analytics - GRATIS verktøy
Her finner du enkelt ut mye om brukerne på ditt nettsted. Feks hvordan de kommer til nettstedet ditt, hvilke skjermoppløsning de har,  hvor de bor, hvilken nettleser de bruker pluss mye mer.  Det eneste du må gjøre er å opprette en konto på Google Analytics og legge inne en kode på hjemmesiden din.


Google Trends og Adwords - GRATIS verktøy
Hvordan finne gode søkeord til hjemmesiden din?  Du kan bruke Google Trends som viser utviklingen over tid i søkeordene du taster og vil sammenligne.

Ønsker du å sjekke søk på enkelt ord akkurat nå er  Google Adwords sitt verktøy best. Du kan også opprette en konto. Det er gratis og du får bedre rapporter.  Verktøyet er gratis tilgjengelig på http://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal.

Back to content